Polévka z mušlí
45 min.
Ingredience
- 500gramůMušle v nálevu
- 250mililitrůVývar rybí
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyBrambory
- 750gramůMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty.
- 3Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme.
- 4Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list.
- 5Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.