Polévka z mušlí se šafránem

65 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou zprudka vaříme. Hrncem zatřeseme, aby se mušle otevřely.
  • 2
    Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, neotevřené odstraníme. Vývar přecedíme a uchováme.
  • 3
    Na rozpuštěném másle osmahneme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený pórek a na kostky nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájený celer a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.
  • 4
    Šafrán přelijeme trochou horké vody a vmícháme do polévky. Polévku osolíme a opepříme.
  • 5
    Nakonec přidáme mušle a polévku jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.