Polévka z mušlí se šafránem
65 min.
Ingredience
- 1000gramůMušle slávky
- 2kusyPórek
- 125gramůCeler bulvový
- 900mililitrůVoda pitná
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s trochou vody a pod pokličkou zprudka vaříme. Hrncem zatřeseme, aby se mušle otevřely.
- 2Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek, neotevřené odstraníme. Vývar přecedíme a uchováme.
- 3Na rozpuštěném másle osmahneme nasekanou cibuli, na plátky nakrájený pórek a na kostky nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostky nakrájený celer a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a povaříme asi 15 minut.
- 4Šafrán přelijeme trochou horké vody a vmícháme do polévky. Polévku osolíme a opepříme.
- 5Nakonec přidáme mušle a polévku jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.