Polévka z okouna a mušlí
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar rybí
- 1špetkaŠafrán
- 150gramůOkouník mořský
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 6kusůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1388 kcal
Bílkoviny
189 g
Tuky
37 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme a necháme 2 minuty vařit. Opatrně přidáme do polévky nakrájeného mořského okouna na kousky a slávky - mušle. Do talíře přendáme opatrně rybu se zeleninou, mušlemi a vývarem, který jsme scedili přes cedník. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.