Polévka z osmažených brambor

55 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Potom vodu odlijeme.
  • 2
    Brambory nakrájíme na plátky a smažíme je na másle na pánvi dozlatova. Zalijeme odlitým vývarem z brambor, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, cibuli, šunku nakrájenou na nudličky a nasekanou petrželku. Vše chvíli povaříme.
  • 3
    Nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v zakysané smetaně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.