Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi

200 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.
  • 3
    Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.
  • 4
    Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
  • 5
    Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.
  • 6
    Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.
  • 7
    Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.