Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi
200 min.
Ingredience
- 500gramůFazole černé
- 500gramůOvarové ramínko vařené
- 1kusFeferony
- 1lžíceTabasco
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8plátkůProsciutto sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.
- 2Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.
- 3Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.
- 4Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
- 5Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.
- 6Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.
- 7Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.