Polévka z ovesných vloček s mlékem
35 min.
Ingredience
- 100gramůOvesné vločky
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkev, celer, petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do hrnce, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a povaříme.
- 2Uvařenou polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní rozkvedlané žloutky, dochutíme polévkovým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 3. 2016
Polévka z ovesných vloček s mlékem
Potřebovala jsem zdravotní - dietní polévku, tak jsem si vybrala tento recept. Můžu doporučit. Zelenina by se mohla i nastrouhat na hrubém slzičkovém struhadle, nedala jsem pouze žloutky, polévkové koření a taky pepř, potřebovala jsem ji mít hodně dietní :-)