Polévka z ovesných vloček s mlékem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkev, celer, petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do hrnce, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a povaříme.
  • 2
    Uvařenou polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní rozkvedlané žloutky, dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 3. 2016
Polévka z ovesných vloček s mlékem
Potřebovala jsem zdravotní - dietní polévku, tak jsem si vybrala tento recept. Můžu doporučit. Zelenina by se mohla i nastrouhat na hrubém slzičkovém struhadle, nedala jsem pouze žloutky, polévkové koření a taky pepř, potřebovala jsem ji mít hodně dietní :-)