Polévka z petrželové nati se smetanou
33 min.
Ingredience
- 80gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůKrupice dětská
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 400mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
880 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať nasekáme nadrobno a vložíme do vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky a vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky zavaříme nočky. V misce rozšleháme žloutky, přimícháváme krupičku, až vznikne hustá hmota (množství krupičky je jen orientační). Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí polévky. Do uvařené polévky zašleháme smetanu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.