Polévka z petrželové nati se smetanou

33 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
880 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželovou nať nasekáme nadrobno a vložíme do vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky a vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky zavaříme nočky. V misce rozšleháme žloutky, přimícháváme krupičku, až vznikne hustá hmota (množství krupičky je jen orientační). Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí polévky. Do uvařené polévky zašleháme smetanu a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.