Polévka z pórku a dýně pro alergiky na vejce, lepek a ořechy

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C. Omytou dýni podélně rozřízneme a vybereme z ní semínka. Řezné plochy dýně natřeme lehce olejem a položíme dužinou na pečicí papír na plechu. Vložíme plech do trouby a hodiny pečeme, dokud dýně nezměkne. Vyndáme z trouby, necháme dýni vychladnout a pak ji oloupeme. Pokrájíme dužninu na kostičky.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme máslo. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a vložíme na máslo. Dusíme 3 minuty, dokud pórek nezměkne. Přisypeme kari a kmín a ještě minutu dusíme.
  • 3
    Přidáme k pórku do kastrolu dýni, zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme melasu. Dochutíme. Počkáme, dokud nepřijde směs k varu, pak snížíme teplotu, přikryjeme kastrol poklicí a necháme 20 minut vařit na mírném ohni.
  • 4
    Hotovou polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Potom ji vlijeme zpět do kastrolu. Přidáme koriandr a smetanu. Osolíme a opepříme. Prohřejeme, ovšem už nevaříme. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.