Polévka z předvařeného hrachu
43 min.
Ingredience
- 300gramůHrách žlutý předvařený
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na krutony
- 3kusyRohlíky bílé
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
981 mg
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí, rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2Propláchnutý hrách zalijeme vodou a vaříme zhruba 10 minut.
- 3Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme ji ke hrachu a vaříme alespoň 15 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu, opepříme, vmícháme česnek a ještě chvilku povaříme.
- 4Mezitím na másle osmažíme pokrájené rohlíky, abychom získali křupavé krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.