Polévka z rajčat s pomerančovou šťávou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1mililitrVoda pitná
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 1litrVoda pitná
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
- 2Těstoviny (nejlépe písmenka) vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Poté scedíme a necháme okapat.
- 3Na másle s olejem zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme a zalijeme vodou. Vaříme pod poklicí na mírném plameni asi 15 minut. Poté do polévky vmícháme pomerančovou šťávu, okapané těstoviny a necháme prohřát. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.