Polévka z rajčatové šťávy
45 min.
Ingredience
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel - nať
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 3lžíceRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.
- 2Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.
- 3Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.
- 4Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.