Polévka z rejnoka s paprikou
35 min.
Ingredience
- 200gramůRejnok křídlo
- 80gramůCitrony
- 160gramůPaprikové lusky čerstvé
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 40gramůPažitka
- 800mililitrůVývar rybí
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
52 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
409 mg
Postup přípravy
- 1Maso z rejnoka vložíme do sítka, do hrnce nalijeme vodu, přidáme pokrájený citron, přivedeme k varu, sítko s masem zavěsíme na okraj hrnce a rejnočí maso vaříme v páře zhruba 20 minut. Mezitím zbavíme papriky jádřinců a nakrájíme na tenké nudličky, lístky koriandru a pažitku posekáme najemno.
- 2Maso nakrájíme na kostičky, rozdělíme do talířů, přisypeme papriky, koriandr s pažitkou a zalijeme teplým rybím vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.