Polévka z řeřichy s bramborami

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
748 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, opláchnutou řeřichu a 5 minut mícháme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a okořeníme bobkovým listem. Vaříme zvolna pod pokličkou, dokud brambory nezměknou.
  • 2
    Z polévky vyjmeme bobkový list a dohladka ji rozmixujeme. Přilijeme mléko, prohřejeme a případně dochutíme.
  • 3
    Na talířích zdobíme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.