Polévka z rukoly
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 100gramůBrambory
- 30mililitrůOlej olivový
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůRukola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
940 mg
Cukr
696 mg
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme. Cibuli pokrájíme na drobné kousky.
- 2Brambory pokrájíme na kostičky.
- 3Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme brambory, zalijeme vývarem, vaříme 18 minut. Rukolu omyjeme, pokrájíme na menší kusy a přidáme do polévky. Přilijeme smetanu.
- 4Vaříme 2 minuty. Odstavíme a polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 5Sýr nastrouháme na hoblinky a posypeme jím každou porci polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.