Polévka z rybího filé se sladkými brambory

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé nakrájíme na kostky a promícháme v míse s marinádou, kterou připravíme z citronové šťávy, ustrouhaného muškátového oříšku a chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Mísu přikryjeme a na 1/2 hodiny uložíme v chladničce.
  • 2
    V silnostěnném hrnci na oleji za častého míchání restujeme pokrájenou cibuli a jarní cibulky. Po 4 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Poté přidáme batáty nakrájené na kostky, zeleninový vývar a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut a vsypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nasekané 2 řapíky celeru, nakrouhané zelí a polévku na mírném plameni vaříme ještě dalších 10 minut.
  • 3
    Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout, poté ji po částech rozmixujeme dohladka. Umixovanou polévku vlijeme do hrnce, přidáme rybu i s marinádou a 10 minut provaříme. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.