Polévka z rybího filé se sladkými brambory
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceChilli paprička
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůFilé rybí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4kusyCibulka jarní
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůBrambory sladké (Batáty)
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nakrájíme na kostky a promícháme v míse s marinádou, kterou připravíme z citronové šťávy, ustrouhaného muškátového oříšku a chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Mísu přikryjeme a na 1/2 hodiny uložíme v chladničce.
- 2V silnostěnném hrnci na oleji za častého míchání restujeme pokrájenou cibuli a jarní cibulky. Po 4 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Poté přidáme batáty nakrájené na kostky, zeleninový vývar a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut a vsypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nasekané 2 řapíky celeru, nakrouhané zelí a polévku na mírném plameni vaříme ještě dalších 10 minut.
- 3Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout, poté ji po částech rozmixujeme dohladka. Umixovanou polévku vlijeme do hrnce, přidáme rybu i s marinádou a 10 minut provaříme. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.