Polévka z telecí nebo skopové hlavy
140 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusTelecí hlava
- 1kusPetržel kořen
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka.
- 2Uvařenou hlavu z vývaru vytáhneme, maso z hlavy obereme, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru.
- 3Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a nakonec přidáme citrónovou šťávu anebo měsíčka citrónu podáme zvlášť na talířku.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.