Polévka z Termoli
60 min.
Ingredience
- 50gramůPaprika žlutá
- 1lžíceOlej stolní
- 200gramůMušle slávky
- 200gramůMořský ďas
- 200gramůTreska aljašská
- 200gramůGarnát obecný
- 200gramůMušle srdcovky
- 200gramůOlihně
- 60gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1decilitrVíno bílé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mušličky. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vykostíme a pokrájíme na kusy. Vykucháme olihně, stáhneme z nich kůži a vhodíme do mísy. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko.
- 2Oloupeme stroužky česneku a mírně podrtíme. Scezené slávky a mušličky vhodíme do pánve, přidáme stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, víno, lžíci oleje a necháme je na prudkém plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a vhazujeme je do mísy. Skořápky, mušličky i slávky, které se neotevřely, vyhodíme. Několik celých mušliček a slávek necháme na ozdobu. Nakonec jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a dáme si ji stranou.
- 3Papriky pokrájíme na proužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je hrubě nasekáme. V pánvi na zbývajícím oleji osmažíme nasekanou cibuli, přidáme pokrájené papriky, zbytek petrželky a zbývající stroužek česneku, po chvíli přidáme rajčata, špeku soli a pepře, na prudkém plameni vše 5 minut dusíme.
- 4Přidáme připravené ryby, po chvíli přidáme olihně, garnáty a na středním plameni je pod pokličkou 15 minut dusíme. V polovině této doby přilijeme uschovanou tekutinu z vaření mušliček a slávek. Několik minut před koncem dušení přidáme vyloupané slávky a mušličky. Hotovou polévku podáváme horkou a chceme-li, dáme k ní krajíčky chleba lehce opečené v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.