Polévka z tofu a hlávkovkého salátu
20 min.
Ingredience
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusMrkev kořen
- 10gramůZázvor celý
- 3kusyCibulka jarní
- 1,2litryVývar zeleninový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaCukr krupice
- 125gramůSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.
- 2Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.
- 3Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.