Polévka z topinamburů

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
21 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si na kostičky nakrájené topinambury, mrkev a cibuli. Prolisujeme česnek. Vše pak restujeme na rostlinném oleji za stálého míchání ve velkém hrnci asi 5 minut.
  • 2
    K takto připravenému základu přidáme pomerančový džus a předem uvařený zeleninový vývar, můžeme použít i hotový z kostky.
  • 3
    Na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne, asi 20 minut.
  • 4
    Poté už jen rozmixujeme.
  • 5
    Před podáváním opatrně vmícháme bílý jogurt, nejlépe řeckého typu, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.