Polévka z topinamburů
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 900gramůTopinambury
- 2lžíceOlej stolní
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůDžus pomerančový
- 230gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
21 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si na kostičky nakrájené topinambury, mrkev a cibuli. Prolisujeme česnek. Vše pak restujeme na rostlinném oleji za stálého míchání ve velkém hrnci asi 5 minut.
- 2K takto připravenému základu přidáme pomerančový džus a předem uvařený zeleninový vývar, můžeme použít i hotový z kostky.
- 3Na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne, asi 20 minut.
- 4Poté už jen rozmixujeme.
- 5Před podáváním opatrně vmícháme bílý jogurt, nejlépe řeckého typu, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.