Polévka z tresky s fazolemi
60 min.
Ingredience
- 300gramůTreska aljašská
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 150gramůFazole Borlotti
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2litryVoda pitná
- 120mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky.
- 2Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme.
- 3Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé.
- 4Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.