Polévka z tykve s obilnými klíčky
70 min.
Ingredience
- 1000gramůTykev
- 50gramůPšeničné klíčky
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.
- 2Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.
- 3Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.
- 4Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.
- 5Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.