Polévka z tykve s obilnými klíčky

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.
  • 2
    Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.
  • 3
    Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.
  • 5
    Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.