Polévka z ústřic
18 min.
Ingredience
- 2litryVývar zeleninový
- 4kusyOkurka salátová
- 600gramůÚstřice
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusySalát římský
- 30gramůPažitka
- 2decilitryVíno šumivé (sekt)
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).
- 2Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.