Polévka z uzené tresky
27 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVývar rybí
- 500gramůTreska uzená
- 1kusCibule
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
487 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.
- 2Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.
- 3Polévku můžeme podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.