Polévka z uzeného masa s jáhlami
60 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová uzená plec
- 100gramůJáhly - loupané proso
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaMajoránka
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
320 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když začne voda v hrnci vřít, přidáme propláchnuté a spařené jáhly a vše vaříme doměkka.
- 2Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme.
- 3Nakonec polévku okořeníme majoránkou a podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.