Polévka z vařených vajec

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody.
  • 2
    Z másla a mouky si připravíme jíšku, vmícháme do ní prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a asi 10 minut povaříme.
  • 3
    Nakrájíme nadrobno bílky a před podáváním je přidáme do polévky, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme najemno nakrájenou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.