Polévka z vařených vajec
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůZelenina kořenová
- 1,5litryVoda pitná
- 4špetkyPepř černý mletý
- 0,3lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody.
- 2Z másla a mouky si připravíme jíšku, vmícháme do ní prolisované žloutky, zalijeme zeleninovým vývarem a asi 10 minut povaříme.
- 3Nakrájíme nadrobno bílky a před podáváním je přidáme do polévky, dle chuti osolíme a opepříme, přisypeme najemno nakrájenou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.