Polévka z vepřového srdce
90 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 1kusVepřové srdce
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůKarotka
- 40gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 40gramůNudle vaječné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srdce omyjeme pod tekoucí vodou, rozkrojíme napůl, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme 40 minut. Vařené srdce nakrájíme na menší nudličky.
- 2V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme vývarem ze srdce, přidáme nudličky masa a nudličky pokrájené karotky, petržele, cibule a celeru. Ochutíme solí a pepřem a vaříme 25 minut. Nyní vsypeme polévkové nudle a vaříme ještě 5 minut.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.