Polévka z vepřových nožiček s hříbky

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nožičky očistíme, omyjeme a dáme do hrnce s 2-2,5 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, celou oloupanou cibuli a česnek, přivedeme k varu. Potom polévku ztlumíme a pomalu ji vaříme min. 90 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na tenká kolečka. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody (0,5 litru) asi na 30 minut.
  • 3
    Když jsou nožičky měkké, vyjmeme je z vývaru, který přecedíme do druhého hrnce a přivedeme znovu k varu. Přidáme do něj scezené houby, přimícháme krupici a pokrájený pórek. Vaříme ještě 10-15 minut, než se uvaří houby. Doložíme obrané a pokrájené maso z nožiček, polévku případně dochutíme solí, přimícháme omytý, drobně pokrájený kerblík a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.