Polévka z vloček a brambor
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel kořen
- 2kusyBrambory
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůCeler bulvový
- 1decilitrMléko polotučné
- 100gramůOvesné vločky
- 100gramůMrkev kořen
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozkrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle, přidáme přebrané vločky, brambory drobně pokrájené. Vše zelijeme asi 0,25 l vody a povaříme cca 10 min.
- 2Poté přisypeme květák rozebraný na malé růžičky, nakrájenou petrželovou nať a vaříme do té doby, než bude květák měkký.
- 3Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme (je to jednodušší) a zalijeme ji mlékem.
- 4Polévku můžeme podávat s kostičkami housky osmaženými nasucho.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 4. 2016
Polévka z vloček a brambor
Někdy vyhledávám tento typ polévek, za mě palec nahoru. Přidala jsem jen o dost více vody. Může se použít i vývar.