Polévka z vloček a brambor

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrájenou kořenovou zeleninu podusíme na másle, přidáme přebrané vločky, brambory drobně pokrájené. Vše zelijeme asi 0,25 l vody a povaříme cca 10 min.
  • 2
    Poté přisypeme květák rozebraný na malé růžičky, nakrájenou petrželovou nať a vaříme do té doby, než bude květák měkký.
  • 3
    Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme (je to jednodušší) a zalijeme ji mlékem.
  • 4
    Polévku můžeme podávat s kostičkami housky osmaženými nasucho.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 4. 2016
Polévka z vloček a brambor
Někdy vyhledávám tento typ polévek, za mě palec nahoru. Přidala jsem jen o dost více vody. Může se použít i vývar.