Polévka z volské oháňky

210 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.
  • 2
    Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.
  • 3
    Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.
  • 4
    Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.
  • 5
    Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.
  • 6
    Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.
  • 7
    Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.