Polévka z volské oháňky
210 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2hrstiNudle domácí
- 1,5decilitryOlej stolní
- 1kusHovězí oháňka
- 2kusyNové koření celé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceSůl
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z volské oháňky odstraníme kůži a nasekáme ji asi na 4 cm dlouhé kousky.
- 2Kousky oháňky obalíme v mouce a v rozpáleném oleji v pánvi ji ze všech stran opečeme.
- 3Pak maso vyjmeme a přendáme do hrnce s vroucí vodou.
- 4Ve zbylém tuku na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a po chvilce vše zamícháme do polévky. Osolíme a okořeníme pepřem, 2 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem, špetkou tymiánu a vložíme petrželovou nať.
- 5Na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, potom z povrchu odstraníme tuk, vyndáme kuličky nového koření, bobkový list a petrželku.
- 6Maso vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Můžeme přidat a zavařit široké domácí nudle.
- 7Při servírování posypeme každou porci polévky čerstvou nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.