Polévka žampionová s kroupami a mrkví
80 min.

Ingredience
- 2lžičkyOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůKroupy ječné
- 2lžíceKopr čerstvý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,25litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.