Polévka zapékaná v tykvi

150 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev omyjeme a poté opatrně nařízneme okolo stopky. Vyjmeme odříznutý vršek, z vnitřku vydlabeme semínka a dužinu. Několik lžic dužiny vrátíme na dno tykve, nalijeme dovnitř smetanu a mléko, přidáme sekanou petržel.
  • 2
    Osolíme, opepříme, zaklopíme odkrojeným vrškem a necháme péct při 165 °C 90 minut.
  • 3
    Poté opatrně vyjmeme z trouby, odklopíme, povrch posypeme strouhaným sýrem a odklopené necháme péct ještě 30 minut.
  • 4
    Poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.