Polévka zapékaná v tykvi
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyTykev
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Gruyére
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tykev omyjeme a poté opatrně nařízneme okolo stopky. Vyjmeme odříznutý vršek, z vnitřku vydlabeme semínka a dužinu. Několik lžic dužiny vrátíme na dno tykve, nalijeme dovnitř smetanu a mléko, přidáme sekanou petržel.
- 2Osolíme, opepříme, zaklopíme odkrojeným vrškem a necháme péct při 165 °C 90 minut.
- 3Poté opatrně vyjmeme z trouby, odklopíme, povrch posypeme strouhaným sýrem a odklopené necháme péct ještě 30 minut.
- 4Poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.