Polévka ze dvou druhů ryb
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůPórek
- 70gramůSlanina vepřová
- 400mililitrůVývar rybí
- 400gramůRajčata
- 1lžíceFenyklová semínka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli paprička
- 200gramůBrambory
- 200gramůMořský ďas
- 150gramůTreska mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci rozpálíme olej, osmažíme na kousky nakrájený pórek a kousky slaniny. Po třech minutkách přidáme do hrnce vývar, na kousky pokrájené rajče, chilli a fenykl.
- 2Polévku přivedeme k varu, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme. Vaříme cca 5 minut, poté do vody vložíme mořského ďasa a tresku. Přivedeme k opět k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 8 minut, dokud se nezačnou ryby rozpadat a brambory nebudou měkké. Poté můžeme polévku podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.