Polévka ze salátu s vejci
50 min.
Ingredience
- 400gramůSalát hlávkový
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 120gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na vejce
- 1litrVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.
- 3Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.