Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou

95 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso a omytý, okrájený celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na jemno. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme, omytá rajčata oloupeme a rozmixujeme.
  • 2
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme pokrájenou cibuli, kostičky masa a celeru. Pak přidáme petrželovou nať, ochutíme pepřem, zázvorem, skořicí, solí a důkladně promícháme. Nakonec ke směsi v pánvi přidáme rozmixovaná rajčata, znovu důkladmě promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme opranou cizrnu, čočku, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně hodinu vařit. Během vaření občas polévku zamícháme. Potom pokličku sejmeme, přisypeme nudle, zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a vaříme ještě 20 minut. Podáváme teplé, posypané omytou nasekanou petrželkovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.