Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou
95 min.
Ingredience
- 250gramůSkopové maso přední
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 2hrstiPetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 100gramůCizrna
- 80gramůČočka jedlá
- 50gramůNudle vaječné
- 5gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso a omytý, okrájený celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na jemno. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme, omytá rajčata oloupeme a rozmixujeme.
- 2Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme pokrájenou cibuli, kostičky masa a celeru. Pak přidáme petrželovou nať, ochutíme pepřem, zázvorem, skořicí, solí a důkladně promícháme. Nakonec ke směsi v pánvi přidáme rozmixovaná rajčata, znovu důkladmě promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme opranou cizrnu, čočku, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně hodinu vařit. Během vaření občas polévku zamícháme. Potom pokličku sejmeme, přisypeme nudle, zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a vaříme ještě 20 minut. Podáváme teplé, posypané omytou nasekanou petrželkovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.