Polévka ze skopového masa se smetanou
60 min.
Ingredience
- 500gramůSkopové maso přední
- 1kusCibule
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1kusBobkový list
- 5gramůKmín drcený
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
36 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na menší kousky nakrájené maso a opečeme ze všech stran. Zasypeme paprikou a kořením a ještě krátce orestujeme. Podlijeme vodou, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut.
- 2Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme spolu se zelenými fazolkami v osolené vodě zvlášť, scedíme a přidáme do polévky. Vmícháme smetanu s moukou, povaříme ještě 15 minut do zhoustnutí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.