Polévka ze skopového masa se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 3kusyMrkev kořen
- 3kusyRajčata
- 2hrstiPetržel - nať
- 500gramůSkopové maso přední
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 150gramůNudle vaječné
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer omyjeme, okrájíme a nakrájíme na kostičky. Omytou a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
- 2Omyté maso vykostíme a nakrájíme na malé kostky, společně s kostmi z vykoštěného masa je dáme do hrnce s 1 l vody, přidáme kousek skořice, opepříme, osolíme a vaříme 45 minut. Potom přidáme připravenou zeleninu a dále vaříme ještě 15 minut.
- 3Z polévky vyjmeme kosti a skořici, vsypeme nudle a ještě 5 minut vaříme. Polévku podáváme hustě posypanou jemně nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.