Polévka ze skopových ledvinek

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky rozkrojíme, vyřežeme žíly a močové trubice, zbytek nakrájíme na nudličky. Několikrát ledvinky spaříme horkou vodou a nakonec propláchneme studenou vodou. Vložíme je do hrnce, přidáme kousek skopového žebra, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyndáme žebro, obereme maso, které vrátíme do polévky a kost vyhodíme. Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přisypeme pomalu krupici, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.