Polévka ze skopových ledvinek
55 min.
Ingredience
- 300gramůSkopové ledvinky
- 200gramůSkopová žebra
- 50gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 70gramůPšeničná krupice
- 30gramůČesnek
- 1300mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
533 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky rozkrojíme, vyřežeme žíly a močové trubice, zbytek nakrájíme na nudličky. Několikrát ledvinky spaříme horkou vodou a nakonec propláchneme studenou vodou. Vložíme je do hrnce, přidáme kousek skopového žebra, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut. Vyndáme žebro, obereme maso, které vrátíme do polévky a kost vyhodíme. Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a přidáme do polévky, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Přisypeme pomalu krupici, dobře promícháme a povaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.