Polévka ze slávek a chilli
22 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 15mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 120gramůCibulka jarní
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Chilli papričku pokrájíme na drobné kousky. Cibulky opláchneme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mušle dobře opláchneme, poškozené ihned vyhodíme.
- 2Olej rozpálíme, přidáme česnek, chilli, cibulku a minutu smažíme. Přilijeme vývar a protlak a uvedeme k varu. Přisypeme slávky a vaříme, dokud se mušle neotevřou. Neotevřené slávky vyjmeme. Do polévky přisypeme koriandr, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.