Polévka ze směsi zeleniny s žampiony

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme.
  • 3
    Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
  • 4
    Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.