Polévka ze směsi zeleniny s žampiony
50 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 80mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCibule
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůRajčata
- 120gramůČervená řepa
- 150gramůCuketa
- 80gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 100gramůCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 1,2litryVývar zeleninový
- 3lžíceBulgur
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky.
- 2Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme.
- 3Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 4Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.