Polévka ze štiky
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 20gramůPetržel kořen
- 0,5kilogramŠtika obecná
- 50gramůCeler bulvový
- 100gramůTuk
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPolévkové koření
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
293 mg
Postup přípravy
- 1Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme.
- 2V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu.
- 3Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko.
- 4Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.