Polévka ze sušené tresky
205 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůKapary
- 300gramůHrách loupaný
- 150gramůListové těsto
- 2kusyMrkev kořen
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyCeler řapíkatý
- 60gramůRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 12kusůPepř černý celý
- 500gramůTreska sušená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Necháme v míse se studenou vodou bobtnat hrách 12 hodin, scedíme a dáme do hrnce s vodou. Přidáme rozmarýn, olej a vaříme 2 hodiny. Ke konci vaření osolíme. Oloupeme cibuli, omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme mrkve, očistíme celer. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kousky.
- 2Z tresky vymačkáme vodu a vložíme do pánve, přidáme cibuli, mrkev, celer a několik zrníček pepře, zalijeme vodou, uvedeme do varu a na mírném plameni vaříme tresku 10 minut. Tresku vyjmeme a necháme vystydnout.
- 3V pánvi osmažíme na oleji cibuli, přidáme kapary, přilijeme bílé víno a na prudkém ohni necháme vyvařit. Přidáme sítem protlačená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Dusíme 5 minut.
- 4Dáme do pánve scezený hrách, tresku pokrájenou na kusy a rajčatovou omáčku. Vše uvedeme do varu, minutu povaříme a přemístíme do vysoké kulaté zapékací nádoby.
- 5Rozválíme těsto, vykrojíme kruh, kterým uzavřeme zapékací nádobu. Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C na 15 minut do doby, než mírně zezlátne. Hotový pokrm podáváme v nádobě, ve které se zapékala.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.