Polévka ze sušených hub
45 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 1,2litryVoda pitná
- 80gramůJáhly - loupané proso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Omyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do hrnce s houbami a uvaříme je doměkka přibližně 20-35 minut.
- 3V pánvi si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 4Když jsou jáhly téměř měkké, přimícháme jíšku, přidáme podle chuti sůl, kmín a pepř.
- 5Polévku povaříme ještě asi 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.