Polévka ze zahrádky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme zeleninu, kterou očistíme (oloupeme, oškrábeme) a dobře omyjeme. Mrkev, petrželový kořen a pórek nakrájíme na kolečka, nové brambory, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky, fazolové mladé lusky pokrájíme na 2-3cm kousky, květák rozdělíme na malé růžičky. Větší rajče rozkrojíme na čtvrtky.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, na něm krátce (asi 2-3min.) orestujeme téměř dozlatova mrkev, celer a petržel s polovinou pokrájeného pórku. Hned nato zeleninu posypeme 1.5 lžice hrubé mouky, promícháme, přidáme červenou papriku, drcený kmín, znovu promícháme a vše zalijeme horkou vodou. Poté vložíme do vroucí vody všechnu zbylou zeleninu, snížíme teplotu a pomalu polévku pod poklicí vaříme 20 minut. Polévku osolíme a dáváme pozor, aby nevykypěla.
  • 3
    Mezitím omyjeme nať petržele, celeru a libeček. Vodu setřepeme, lístky z celeru a libečku otrháme. Pak bylinky pokrájíme nadrobno. Celerovou a libečkovou nať a zbytek pórku dáme do polévky přibližně 5-7 minut před dovařením. Když je polévka uvařená, podle chuti ji dosolíme, ochutíme bílým pepřem, nakonec do polévky zamícháme utřené stroužky česneku a petrželovou nať, necháme jen přejít varem, hrnec odstavíme a polévku můžeme servírovat.
  • 4
    Přeji dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.