Polévka ze zelených fazolek s koprem
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůBrambory
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůVegeta
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůKopr čerstvý
- 100gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky omyjeme, odkrojíme špičky, zbavíme lusky vláken a přeřízneme napůl. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno.
- 2Do hrnce nasypeme fazolky, přivedeme k varu, osolíme, povaříme 10 minut. Přisypeme brambory a vaříme dalších 10 minut. Polévku zakápneme citronovou šťávou, dochutíme vegetou, mletým pepřem, koprem, nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.