Polévka žebrácká
20 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 1200mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb konzumní
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
826 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit v tuku a zalijeme vodou. Dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek a povaříme.
- 3Do každého talíře nalijeme horkou polévku, doplníme krajícem chleba, každý strávník si chléb naláme do polévky sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.