Polévka zelná s brambory a párkem
45 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 400gramůBrambory
- 300gramůPárky Vídeňské
- 1lžičkaPetržel - nať
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zelí zbavíme zvadlých a poškozený listů, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, párky nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a dusíme, až zelí změkne. Poté vmícháme mouku a ještě dusíme. Poté do zelí zamícháme vývar, brambory, osolíme a zhruba 20 minut vaříme za občasného míchání. Před závěrem varu vmícháme párky a chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.