Polévka želví, nepravá
120 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPepř černý celý
- 1kusLanýž
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 15decilitrůHovězí vývar základní
- 75dekagramůTelecí hlava
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 10čištěnou a rozsekanou telecí hlavu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme majoránku, tymián, bazalku, bobkový list, pepř, zelenou petržel, cibuli a sůl a vaříme doměkka.
- 2Po uvaření hlavu obereme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Lanýž nakrájíme na drobné kostičky.
- 3Připravíme si nepravá želví vejce. Vařené žloutky prolisujeme na prkénko, přidáme syrový žloutek, mouku a sůl a zpracujeme těstíčko, ze kterého utvoříme malá vejce o průměru asi šest mm a vaříme je ve slané vodě asi tři minuty. Pak vše dáme do hovězího vývaru, okořeníme cayenským pepřem nebo vorčesterskou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.