Polníček s hořčičným přelivem a krevetami
15 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 200gramůSalát Polníček
- 100gramůHořčice
- 50gramůKopr čerstvý
- 12kusůŘedkvička
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůMajonéza
- 50gramůMed včelí
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse připravíme zálivku smícháním hořčice, zakysané smetany a majonézy. Zálivku osolíme a přidáme trochu citronové šťávy, med a důkladně promícháme. Přisypeme nasekaný kopr a uvařené krevety, ještě jednou promícháme.
- 2V míse připravíme z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře zálivku, přidáme omyté a osušené listy polníčku, vše opatrně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, přes ně přelijeme hořčičný přeliv, ozdobíme čtvrtkami omytých ředkviček.
- 3Podáváme s čerstvou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.