Polníčkový salát s červenou řepou
30 min.
Ingredience
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 75gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet jablečný
- 200gramůSalát Polníček
- 2lžíceDýňová semínka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opečeme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 2V salátové míse smícháme hořčici, sůl, pepř, cukr a ocet. Vidličkou zašleháme olej, přidáme propláchnutou, na nudličky nakrájenou červenou řepu a vše promícháme.
- 3Polníček očistíme a omyjeme. Přidáme do mísy a salát znovu promícháme. Upravíme na talíře, posypeme opečenou slaninou a dýňovými semínky.
- 4Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.