Polská čekanka

30 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
442 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.
  • 2
    Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.
  • 3
    Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.