Polská čekanka
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyČekanka
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
442 mg
Postup přípravy
- 1Čekankové puky očistíme. Velký papír natřeme tukem a čekanku jím zakryjeme. Dusíme ji v malém množství vody s citrónovou šťávou, 15 g másla, solí a pepřem asi 15 minut.
- 2Vejce mezitím uvaříme na tvrdo, oloupeme a nasekáme.
- 3Zbylé máslo rozpustíme v pánvi a dozlatova na něm osmahneme strouhanku. Čekanku dáme na mísu, posypeme ji nasekanými vajíčky, nasekanou petrželkou, strouhankou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.